Gezondheidsclaims

 

Naam nutrient Andere namen Algemene Informatie Toegestande Gezonheidsclaim Voorwaarden voor het gebruik van de claim
Biotine Vitamine H Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Biotine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van biotine zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Co-enzyme R Biotine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Vitamine B7 Biotine draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten

Biotine draagt bij tot een normale psychologische functie
Biotine draagt bij tot de instandhouding van normaal haar
Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen
Biotine draagt bij tot de instandhouding van normale huid
Calcium Ca Mineraal Zilverwit aardalkalimetaal Calcium draagt bij tot een normale bloedstolling De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van calcium zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 20 Calcium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Calcium draagt bij tot een normale werking van de spieren
Calcium draagt bij tot een normale neurotransmissie
Calcium draagt bij tot de normale werking van spijsverteringsenzymen
Calcium speelt een rol in het process van celdeling en -specialisatie
Calcium is nodig voor de instandhouding van normale botten
Calcium is nodig voor de instandhouding van normale tanden
Choline 2-hydroxy-N3N3N-trimethylethaanaminium Alcohol en quarternair ammoniumzout Choline draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste 82,5 mg choline per 100 g of 100 ml of per afzonderlijke portie levensmiddelen bevatten.
(2-hydroxy-ethyl)trimethylammonium Choline draagt bij tot een normaal metabolisme van vet

Choline draagt bij tot de instandhouding van de normale leverfunctie
Chroom Chromium Mineraal Zilverkleurig overgangs-metaal Chroom draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van trivalent chroom zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Cr Chroom draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten
Atoomnummer 24
DHA Docosa-hexaeenzuur Meervoudig onverzadigd vetzuur DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste 40 mg DHA per 100 g en per 100 kcal bevatten. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden ver­ strekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.
Omega-3-vetzuur DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie
EPA/DHA Eicosapentaeenzuur en doco-sahexaeen-zuur Meervoudig onverzadigd vetzuu EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van EPA en DHA zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN OMEGA-3-VETZUREN, zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.
Omega-3-vetzuur
Eiwitten Proteïne Macro nutriënt Polymere ketens van aminozuren Eiwitten dragen bij tot een groei van de spiermassa De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die een bron van eiwitten zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN EI­ WITTEN, zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa
Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van normale botten
Enkelvoudig en/of meervoudig onverzadigde vetzuren
Vetzuren met één of meerdere dubbele bindingen De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed [MUFA en PUFA zijn onverzadigde vetten] De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, zoals bedoeld in de claim RIJK AAN ONVERZADIGDE VETTEN, zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Folaat Foliumzuur Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Foliumzuur wordt in het lichaam omgezet in folaat Folaat draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van folaat zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Pteroylmono-glutaminezuur Folaat draagt bij tot de normale aminozuursynthese
Vitamine B11 Folaat draagt bij tot een normale bloedvorming
Vitamine B9 Folaat draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne

Folaat draagt bij tot een normale psychologische functie
Folaat draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Folaat draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Folaat speelt een rol in het celdelingsproces
Fosfor P Niet-metaal dat in verschillende kleuren kan voorkomen (rode fosfor, witten fosfor) Fosfor draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van fosfor zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 15 Fosfor draagt bij tot de normale werking van celmembranen

Fosfor draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Fosfor draagt bij tot de instandhouding van normale tanden
Hydroxypropyl-methylcellu­ lose (HPMC) HPMC Polymeer van chemisch gemodificeerd cellulose De consumptie van hydroxypropylmethylcellulose tijdens een maaltijd draagt bij tot de vermindering van de bloedglucosestijging na die maaltijd De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die 4 g HPMC per gekwantificeerde portie bevatten als onderdeel van de maaltijd. Om de claim te dragen moet informatie aan de consument worden verstrekt dat het gunstige effect wordt verkregen bij de consumptie van 4 g HPMC als onderdeel van de maaltijd.
Hypromellose Hydroxypropyl-methylcellulose draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed
IJzer Fe Grijs ruw overgangs-metaal IJzer draagt bij tot een normale cognitieve functie De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van ijzer zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 26 IJzer draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine
IJzer draagt bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam
IJzer draagt bij tot de normale werking van het im­ muunsysteem
IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
IJzer speelt een rol in het celdelingsproces
Jodium I Behoort tot groep van Halogenen. Komt als I2 voor Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van jodium zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 53 Jodium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Jodium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Jodium draagt bij tot de instandhouding van een normale huid
Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier
Kalium K Zilverwit Alkalimetaal Kalium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van kalium zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 19 Kalium draagt bij tot een normale werking van de spieren
Potassium Kalium draagt bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk
Koper Cu Rood/geel overgangs-metaal Koper draagt bij tot de instandhouding van normale bindweefsels De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van koper zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 29 Koper draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme

Koper draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar
Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam
Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid
Koper draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Koper draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Magnesium Mg Zilverwit Aardalkalimetaal Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van magnesium zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 12 Magnesium draagt bij tot een elektrolytenbalans

Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren
Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese
Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie
Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten
Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden
Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces
Mangaan Mn Zilverkleurig overgangs-metaal Mangaan draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van mangaan zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 924/2006.
Atoomnummer 25 Mangaan draagt bij tot de instandhouding van normale botten

Mangaan draagt bij tot de normale vorming van bindweefsel
Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Molybdeen Mo Grijs overgangs-metaal Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van molybdeen zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 42
Niacine Vitamine B3 Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Niacine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van niacine zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Vitamine PP Niacine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Nicotinezuur Niacine draagt bij tot een normale psychologische functie
Pyridine-3-carbonzuur Niacine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen
  Niacine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid
Niacine draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Oliezuur Cis-9-octadeceenzuur of oleine Belangrijkste onverzadigd vetzuur met één dubbele binding De vervanging van verzadigde vetten in de voeding door onverzadigde vetten draagt bij tot de instandhouding van normale choleste­ rolgehalten in het bloed. Oliezuur is een onverzadigd vet. De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren, zoals bedoeld in de claim RIJK AAN ONVERZADIGDE VETTEN, zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Oleine Palmolie, rijstolie, olijfolie en pindaolie bevatten veel oliezuur
Pantotheen-zuur Vitamine B5 Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Pantotheenzuur draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van pantotheenzuur zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
D-Pantotheen-zuur Pantotheenzuur draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters

Pantotheenzuur draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Pantotheenzuur draagt bij tot normale mentale prestaties
Riboflavine Vitamine B2 Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Riboflavine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van riboflavine zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
7,8-Dimethyl-10-[(2S,3S,4R)-2,3,4,5-tetrahydroxypentyl]benzo[g]pteridine-2,4-dione Riboflavine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Riboflavine draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen
Riboflavine draagt bij tot de instandhouding van normale rode bloedcellen
Riboflavine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid

Riboflavine draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
Riboflavine draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer
Riboflavine draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Riboflavine draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Seleen Se Grijs niet-metaal Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van seleen zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 34 Seleen draagt bij tot de instandhouding van normaal haar

Seleen draagt bij tot de instandhouding van normale nagels
Seleen draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Seleen draagt bij tot de normale werking van de schildklier
Seleen draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Thiamine Vitamine B1 Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Thiamine draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van thiamine zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Aneurine Thiamine draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel

Thiamine draagt bij tot een normale psychologische functie
Thiamine draagt bij tot de normale werking van het hart
Vitamine A Retinol Vetoplosbare vitamine; kan in het lichaam worden aangemaakt van bèta-caroteen Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine A zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Axeroftol Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normale huid
Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
Vitamine A draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces
Vitamine B12 Cobalomine Wateroplosbare vitamine die deel uitmaakt van het B-complex Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine B12 zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Extrinsieke factor Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie
Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces
Vitamine B6 Pyridoxine Wateroplosbare vitamine die behoort tot het vitamine B-complex; Natuurlijke pyridine-derivaten en hun fosfaatesters Vitamine B6 draagt bij tot een normale cysteïnesynthese De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine B6 zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Pyridoxine-5-fosfaat Vitamine B6 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
Vitamine B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen

Vitamine B6 draagt bij tot een normale psychologische functie
Vitamine B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
Vitamine B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Vitamine B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Vitamine B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit
Vitamine C Ascorbinezuur In water oplosbare vitamine Vitamine C draagt bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine C zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het tandvlees
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid
Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de tanden
Vitamine C draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
Vitamine C draagt bij tot een normale psychologische functie
Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Vitamine C draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E
Vitamine C verhoogt de ijzeropname
Vitamine D Vitamine D2 (ergo-calciferol) Groep van vetoplosbare prohormonen Vitamine D draagt bij tot de normale opname/het normale gebruik van calcium en fosfor De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine D zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Vitamine D3 (chole-calciferol) Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren
Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale tanden

Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Vitamine D speelt een rol in het celdelingsproces
Vitamine E Alfa-tocoferol Mengsel van acht verschillende vetoplosbare stoffen, vier tocoferolen en vier tocotrienolen Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine E zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.
Vitamine K "Coagulatie vitamine" Vetoplosbare vitamine Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van vitamine K zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Vitamine K draagt bij tot de instandhouding van normale botten
Zink Zn Blauw/wit overgangsmetaal Zink draagt bij tot een normaal zuurbasemetabolisme De claim mag alleen worden gebruikt voor levensmiddelen die ten minste een bron van zink zijn zoals bedoeld in de claim BRON VAN [NAAM VAN DE VITAMINE(N)] EN/OF [NAAM VAN HET MINERAAL/DE MINERALEN], zoals vermeld in de bijlage bij Ver­ ordening (EG) nr. 1924/2006.
Atoomnummer 30 Zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme

Zink draagt bij tot een normale cognitieve functie
Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese
Zink draagt bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting
Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van macronutriënten
Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vetzuren
Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van vitamine A
Zink draagt bij tot een normale eiwitsynthese
Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten
Zink draagt bij tot de instandhouding van normaal haar
Zink draagt bij tot de instandhouding van normale nagels
Zink draagt bij tot de instandhouding van een nor­ male huid
Zink draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed
Zink draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
Zink draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
Zink draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
Zink speelt een rol in het celdelingsproces
Copyright © 2018 - Free Choice Benelux B.V.