Vraag en antwoord

Hoe begin ik met Lenkei producten?

Lenkei adviseert een geleidelijke opbouw. Daarom adviseren wij om te beginnen met de multivitamine ‘Basis’ en om de dagelijkse inname naar behoefte geleidelijk op te bouwen. Daarna kunt u overstappen op multivitamine sterkte 2, Medium. Dit is de basissamenstelling van de door Lenkei ontwikkelde en aangeraden vitaminen/mineralen en de basishoeveelheid die uw lichaam als aanvulling kan gebruiken. Later kan overgestapt worden op de Sterk en later op de Extra Sterk.

Belangrijk is vooral om zelf aan te voelen welk niveau u als aanvulling de juiste vindt.
Lenkei raadt aan om de vitaminen gespreid over de dag in te nemen bij of vlak na de drie maaltijden. Maar u mag ook de vitaminen bij een van de (liever grotere) maaltijden nemen.

Hoe kan ik betalen?

Uw bestellingen via de website kunt u doen via uw eigen bank met iDeal. U kunt ook betalen met PayPal of met een credit card.

Indien u telefonisch besteld kunt u het geld overmaken naar onze rekening:  43.39.89.904 t.n.v. Free Choice Benelux B.V. te Amsterdam.

Bankgegevens:
Free Choice Benelux B.V.
ABN 43.39.89.904
Amsterdam

Internationale bankgegevens:

Bank: 43.39.89.904
IBAN: NL38ABNA0433989904
Swiftcode: ABNANL2A
Bank: 43.39.89.904
IBAN: NL38ABNA0433989904
Swiftcode: ABNANL2A
Banknaam: ABN AMRO

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling er is?

In de regel duurt het in Nederland 2 tot 3 dagen nadat de betaling is ontvangen, voor België 2-4 dagen.

Hoeveel geef ik mijn kinderen?

Voor kinderen adviseren wij het volgende:
 • > 40 kilogram, zelfde hoeveelheden als voor volwassenen
 • < 40 kilogram wordt de hoeveelheid aangepast naar rato:
 • Rond de 30 kg, ¾ van de hoeveelheden voor volwassenen
 • Rond de 20 kg, ½ van de hoeveelheden voor volwassenen
 • Rond de 10 kg, ¼ van de hoeveelheden voor volwassenen

Mijn bestelling is nog niet gearriveerd

U heeft besteld via het internet:
Indien uw bestelling niet binnen 3 dagen is afgeleverd, belt u dan met 079-3633092 en vraag naar de status van uw bestelling. Houdt uw bestelnummer bij de hand om het zoeken gemakkelijker te maken.
U heeft telefonisch besteld:
Uw bestelling zou binnen 3 dagen moeten arriveren. Is dat niet zo belt u dan met 079-3633092 en vraag naar de status van uw bestelling. Houdt uw bestelnummer bij de hand om het zoeken gemakkelijker te maken.

Mijn kortingscode werkt niet!

Als uw kortingscode niet werkt kan er het volgende aan de hand zijn:
 • U bent nog niet ingelogd als klant of geregistreerd als klant tijdens het afrekenen. Gebruik de code nadat u geregistreerd bent als klant. Dit is omdat ons systeem anders niet kan controleren of de kortingscode 1x per klant wordt gebruikt.
 • U wilt de code gebruiken op een product wat al korting heeft (zoals het introductiepakket), er is maximaal 1 korting per product.
 • Er kan 1 kortingscode per bestelling worden gebruikt.
U kunt altijd contact opnemen als u nog problemen ervaart met een korting.

Wat is de Lenkei formule?

Onze producten zijn samengesteld door de Hongaar Gábor Lenkei. Hij beschrijft in zijn boek “Censuur – Wat U niet mag weten over Uw Gezondheid” waarom vitaminen en mineralen belangrijk zijn. De multivitaminen vormen de kern van ons assortiment en worden in vier verschillende sterktes aangeboden: BasisMediumSterk en Extra Sterk.

Wanneer je een van deze multivitaminen neemt in combinatie met extra Vitamine C en CalMag (een product wat voor voldoende calcium en magnesium voor het lichaam zorgt als aanvulling op de voeding) dan heeft u een rijke aanvulling op uw voeding.

Van overheidswege verplichte waarschuwing:
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde maaltijd.

Wat kost het?

Wanneer u met de multivitamine Basis begint en de hoeveelheden neemt die Lenkei adviseert, dan bent u slechts circa € 1,19 per dag kwijt. Voor de Medium wordt dit € 1,61 per dag en Sterk € 2,16 per dag. Extra Sterk kost € 2,83 per dag.
Voor de Premium Basis wordt dit € 1,62 per dag en Premium Medium € 2,32 per dag. Premium Sterk kost € 3,31 per dag.

Natuurlijk, op maandbasis loopt dit op, zeker wanneer je heel je gezin wilt mee laten doen. Maar mensen realiseren zich vaak niet dat dagelijkse versnaperingen als koffie, sigaretten, chips, bier of wijn veel meer per dag kosten. En die hebben dan ook nog vaak een slecht effect op het lichaam.

Het is verstandig om geleidelijk te beginnen met de producten, de sterkte en de hoeveelheden langzaam op de bouwen en voor u zelf vast te stellen welke voordelen het gebruik van de vitaminen en mineralen met zich meebrengen.
Onze klanten geven al snel aan dat de resultaten de kosten ervan overtreffen. Hoeveel is echte gezondheid en geluk waard?

Welke toevoegingen zitten er in onze producten?

Ons doel is u te helpen uw gezondheid optimaal te ondersteunen. En zoals u in zijn boeken heeft gelezen zal Lenkei blijven strijden totdat een nieuwe gezondheidscultuur is bereikt! 

Het Lenkei team werkt daarom alleen met fabrikanten die met de grootste zorg en kwaliteit hun producten produceren. De grondstoffen ondergaan een grondige selectie en kwaliteitscontrole. Ook de productie gebeurt onder de hoogste normen en standaarden.

De specialisten in het Lenkei-team zoeken altijd naar de best mogelijk ingrediënten en balans om een kwalitatief optimaal product te maken.

Bij elk product geldt overigens ook dat de positieve ervaringen de kwaliteit van een product mede moeten bewijzen.

En omdat wij vooral in Hongarije al meer dan 50.000 dankbrieven hebben ontvangen kunnen wij overtuigd zijn van onze kwaliteit.

Daarom worden additieven dan ook geminimaliseerd en zitten er geen schadelijke toevoegingen in de Lenkei producten.

In dit verband is het goed om eerst iets in het algemeen over additieven te zeggen. Veelal vallen additieven onder de lijst van E-nummers. Hier meer achtergrondinformatie:

Lang geleden bereidden mensen hen voeding zelf. Zij hadden altijd verse voeding. Zij aten wat zij konden produceren. Mensen in het Noorden hadden geen bananen, maar konden vlees bewaren. Mensen in Zuiden hadden problemen om voeding te bewaren, maar zij hadden het hele jaar door vers fruit.

Tegenwoordig hebben mensen weinig tijd om voeding te produceren, klaar te maken, te kopen en te maken. Zij eten voeding van alle delen van de wereld. Hiervoor zijn industriële processen nodig. En voor deze processen worden additieven gebuikt. 

Omdat er een heleboel additieven worden gebruikt, hebben de Europese landen een lijst van gemaakt (E-nummers, waarbij de E staat voor Europa) van wat zij denken dat additieven zijn die geen schade aan kunnen richten aan de gezondheid. Deze nummers waren gegeven om de taalverschillen te overbruggen.

Hier komen E-nummers vandaan. De E-nummers betekenen specifieke substanties en standaarden. In de VS worden INS-nummers (International Numbering System for Food Additives) gebruikt in plaats van E-nummers. Er zijn additieven op de INS lijst die niet op de E-nummerslijst staan.

Wanneer de lijst van E-nummers bestudeert dan zie je verschillende vitale stoffen:

 • E101, Riboflavine, Vitamine B2
 • E140, Chlorofyl, aanwezig in alle groene planten
 • E161b, Luteïne, een soort vitamine essentieel voor ons zicht
 • E270, Melkzuur, zoals in alle zure melkproducten
 • E290, Kooldioxide, CO2
 • E300, Acorbinezuur (vitamine C)
 • E322, Lecithine, aanwezig in al onze lichaamscellen
 • E330, Citroenzuur, zoals in citroenen, sinaasappels (wanneer het lichaam energie uit voeding haalt, wordt citroenzuur aangemaakt)
 • E440, Pectine, zoals te vinden in alle soorten fruit
 • E460, Cellulose, zoals o.a. te vinden in de stengels van planten (wordt bijvoorbeeld ook papier van gemaakt).
 • E620, Glutaminezuur, bouwsteen van alle proteïnen.

Dus E-nummers zijn in het algemeen geen gevaarlijke substanties, uitzonderingen daargelaten.

De additieven die gebruikt worden in onze producten zijn zeker niet als schadelijk te beschouwen. 

Verder zijn wij altijd bezig om te kijken hoe wij onze producten kunnen verbeteren en de waar mogelijk de additieven nog verder kunnen beperken.

Wie is Gábor Lenkei?

Gábor Lenkei haalde in 1986 met de hoogste onderscheiding cum laude een graad aan een Hongaarse universiteit.

Hij schreef een aantal boeken, waaronder “Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid”. In Hongarije zijn inmiddels ruim 130.000 exemplaren van dit boek verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen inmiddels al meer dan twaalfduizend.

Door zijn boek kwam er een grote vraag naar supplementen op gang die de door hem geadviseerde samenstelling van vitaminen en mineralen bevatten.

Free Choice (Lenkei) is nu een belangrijke partij geworden in de markt van voedingssupplementen in Hongarije en elders.

Wij hebben in 2007 kennis gemaakt met Gábor Lenkei en waren zeer onder de indruk van zijn wijsheid en oprechte bedoelingen om mensen een gezond leven te helpen geven en wij besloten dat ook in de Benelux zijn boeken en producten beschikbaar moesten komen.

 

 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier:

* Vereiste velden

Copyright © 2018 - Free Choice Benelux B.V.